תפריט סגור

ספירת העומר – קציר ואפיה

ספירת העומר – קציר ואפיה בין פסח לשבועות. התכנית עוסקת בתכנים של הוצאת הלחם מן הארץ ועד לאפיה, אהבת חינם, כבוד בין אדם לחברו ואהבת לרעך כמוך

“ספירת העומר” -בקצירת האומר”

  • שדות דגן
  • דגן בשדות
  • שדה חיטה עד לאופק
  • שיבלים עד לאופק
  • חיטה מכבידה על השיבולת
  • פריחה בשולי השדה

הפעילות עוסקת בתוכן שבין הקצירה ל..אפייה, בתקופת ספירת העומר . והיא כוללת :
מרכיבי תוכן:
חיטה, שעורה ודגנים אחרים
מגרגר שיבולת ואלומה, לקצירה
טחינה לקמח ועד אפיית פיתות
פעילות חווייתית:
לישה, רידוד בצק
אפיית פיתות בטאבון
בתכנית משולבים תכני הרחבה על:
הקשר לארץ ולאדמה
ערך “אהבת חינם” ו”כבוד זה בזה” הנדרשים בתקופה זו לאור מותם של תלמידי רבי עקיבא אשר הנחיל לכולם את “ואהבת לרעך כמוך”

התוכנית מיועדת לתלמידי בית הספר היסודי וחטיבת הביניים.

אירועים נוספים לבתי ספר
במעגל השנה:
סיורי סליחות
הכנת חנוכיות
הכנת נרות שבת
מבצע ביעור חמץ
אפיית מצות לפסח
קצירת העומר
הכנה לשבועות
לצוות המורים:
אירוע סיום שנה
לטיולים:
הסעדה בשטח
לינה במתחם אוהלים

לפתיחת שיחה
פתיחת שיחה חדשה
מדורת השבט
שלחו לנו הודעה בעניין אירוע בנושא קציר וספירת העומר