תפריט סגור

מאסטר שף לתלמידים בחצר בית הספר

מאסטר שף לתלמידים, בחצר בית הספר, היא פעילות של בישול כחוויה מגבשת ומאחדת, מתקנת, מחזקת שייכות ויצירתיות. כולם נהנים, אוכלים ומסופקים

מאסטר שף לתלמידים כחוויה מחנכת ומעצבת

פעילות מאסטר שף לתלמידים בחצר בית הספר איננה סתם פעילות. זוהי חוויה מעצבת הנותנת למורים הזדמנות ללמד מיומנויות ולהיות דמויות ראויות לחיקוי בסביבה ופעילות בלתי פורמלית ומן הצד השני, נותנת לתלמידים הזדמנויות לימוד רבות שנתייחס לחלקן.

  • הקמת והכנת ציוד להכנת האוכל בחצר
  • הגשת האוכל לתלמידים
  • הכנת האוכל על ידי התלמידים והצוות
  • ירקות על האש מוכנים בחצר בית הספר
  • חומוס מוכן במקום
  • סלט כרוב ונבטים מוכן על ידי התלמידים
  • סלט ירקות עם שומר מוכן על ידי התלמידים
  • סלט ישראלי על בסיס חסה מוכן על ידי התלמידים
  • סלט צבעוני על בסיס כרוב סגול מוכן על ידי התלמידים
  • עוף על האש מוכן טרי בחצר
  • קערות סלט שהוכנו על ידי התלמידים

מאסטר שף לתלמידים כפעילות חינוכית

בבישול מתגלמות מיומנויות רבות ודרכי חינוך משמעותיות.

חיבור בין תיאוריה למעשה
הוצאה מתכנון לביצוע
שיפור יכולת התמודדות עם הבלתי מתוכנן בתהליך
התמודדות עם הקושי האישי בעבודה
שיפור התמודדות עם חוסר יכולת ואי-נוחות
התמודדות עם הצורך בשיתוף פעולה עם החברים
יצירת קשר רגשי עם המזון שאנו אוכלים
שיפור הוויסות הרגשי
תרגול יכולות רגיעה והתמקדות אישיים בתהליך המשלב מסיחי דעת
שיפור התנהלות במרחב
תרגול התארגנות אישים בתהליכים הדורשים התייחסות לקדם-תהליך, ליבה וגימור
העלאת הביטחון העצמי ותפיסת המסוגלות
תרגול היכולות החברתיות, גיוס והעמקת קשרים חברתיים
שיפור תפיסת התזונה האישית של המתבגר
חשיפה למגוון תרבותי ועושר טעמים שמחוץ להרגל האישי והמשפחתי
אצל מובילים ומנהיגים- פיתוח ותרגול יכולות הובלה ויזמות

  • הכנת האוכל על ידי התלמידים והצוות
  • תלמידים אופים 01
  • סלט כרוב ונבטים מוכן על ידי התלמידים
  • תלמידים אופים 02
  • תלמידים ומורים מכינים אוכל 01
  • תלמידים ומורים מכינים אוכל 02
  • תלמידים ומורים מכינים אוכל 03
  • תלמידים מכינים אוכל 01
  • תלמידים מכינים אוכל 02
  • תלמידים מכינים אוכל 03
  • תלמידים מכינים אוכל 04
  • תלמידים מכינים אוכל 05
  • תלמידים מכינים אוכל 06
  • תלמידים מכינים אוכל 07

השפעת הבישול על פיתוח האישיות

האם בישול יכול לפתח את האישיות? בישול איננו רק מזון שנאכל. זוהי חוויה. חוויה שנוגעת באישיות שלנו בצורה עמוקה ומשמעותית. בעת שאנו בוחרים מה לאפות, מה לבשל, וכיצד להכין את המזון, אנו מבטאים את עצמנו. בתהליך הבישול אנחנו מביעים יצירתיות, מפתחים התמקדות, ואף בונים חוש סטייל ייחודי.

השפעת הבישול על פיתוח כישורי חיים

האם בישול מעצב את כישורי החיים שלנו? האם הוא מפתח כישורים אלו? בישול לא רק מפעיל את הכישורים הטכניים שלנו. בישול משפיע על התפתחות של היכולות האישיות והחברתיות שלנו. בעת בישול בצוותא, אנו לומדים להתמודד עם אתגרים, לפתור בעיות, ולשתף פעולה עם אחרים. זהו תהליך חינוכי שמקנה לנו כלים חיוניים להצלחה בחיים.

חוויית הבישול כמקור לשמחה והתרגשות

האם בישול יכול לשפר את מצב הרוח שלנו? בחירה ביצירת מנות טעימות ומרתקות, תגלה לנו כי הבישול לא רק מפתח כישורים אלא גם משפיע על תחושות שמחה והתרגשות. זהו זמן שבו אנו משתפים חוויות חיים עם השותפים לבישול ויוצרים זיכרונות איכותיים שישארו איתנו לתמיד.

תוצאות ארוכות טווח של בישול בצוותא

האם לכל אלו יש השפעות משמעותיות וממושכות? אכן, אנו יודעים כי לבישול יש השפעות משמעותיות וארוכות טווח על תכונות חשובות כגון תפיסת העצמי, המסוגלות, ניהול עצמי, וויסות רגשי ועוד. כל זה קורה גם אצל מבוגרים, אך בעיקר וביתר שאת אצל ילדים המבשלים יחד עם עמיתיהם. הם לא רק מרכיבים מנות טעימות. הם יוצרים יכולת יצירתית, יכולת פתרון בעיות, ואף יכולת לנהל את רגשותיהם. זהו תהליך שמכין אותם לחיים בוגרים ומעניק להם כלים להצלחה ושמחה.

השפעת פעילות בישול בחצר בית הספר

להשתתפות בתהליך הבישול יש השפעה, לא רק על המזון שאנו מכינים או הארוחה שנאכל בסיום הפעילות כי אם גם על המסע האישי והחברתי שאנו עוברים בדרך. זהו זמן שבו אנו מתחברים לעצמנו, לאחרים, ולעולם מסביבנו. חוויית הבישול מאפשרת לנו לצמוח, ללמוד, ולחוות את החיים באופן מלא ועמוק.

איך נראית פעילות מאסטר שף לתלמידים עם מדורת השבט?

אתם יכולים לבחור בפעילות מאסטר שף לתלמידים בחצר בית הספר או לקיים אותה בשילוב עם אירוע בו יצאתם עם התלמידים לטיול מחוץ לבית הספר. במדורת השבט תמצאו הפקה קפדנית שדואגת לפרטים הקטנים. מה שעושה את ההבדל!

אנו מציעים לבית הספר שלכם את השילוב המנצח של מדורת השבט
תוכן: סיור במיקום היסטורי מעניין
חוויה: פעילות ODT מעצימה ומגבשת צוות או לחילופין חוויה מאתגרת כגון טיול אופניים, איזיריידר או טרקטורונים וכדומה.
טעם: סדנת מאסטר שף חווייתית שבה המשתתפים מבשלים את הארוחה כולה או חלקה

אם אתם כבר בפעילות מתוכננת מראש, כמו טיול שנתי או ביקור באתר כלשהו, תמיד תוכלו לשלב מאסטר שף לתלמידים או הסעדה מן המוכן עם מדורת השבט.

משוב לקוחות על מאסטר שף לתלמידים

  • משוב בקבוצה 00
  • משוב מנהל01
  • משוב סגןמנהל01

אירועים נוספים לבתי ספר

לתלמידים במעגל השנה:
סיורי סליחות
הכנת חנוכיות
הכנת נרות שבת
מבצע ביעור חמץ
אפיית מצות לפסח
קצירת העומר
הכנה לשבועות
לצוות המורים:
אירוע סיום שנה
לתלמידים וצוות בחצר בית הספר:
מאסטר שף לתלמידים – בישול משותף וארוחה
לטיולים:
הסעדה בשטח
לינה במתחם אוהלים

לפתיחת שיחה
פתיחת שיחה חדשה
מדורת השבט
בעניין מאסטר שף לתלמידים בחצר בית הספר